Επιστρέφουμε δυναμικά στην στήλη που αγαπήσατε πολύ και μας το δείξατε με κάθε τρόπο με νέα συνταγή – χυλοπίτες στη γάστρα με κοτόπουλο και λαχανικά!
- Follow us σε instagram & facebook για να μη χάνεις τίποτα νέο
- Στο μπαμπά πεινάω θα βρεις συνταγές για όλη την οικογένεια και όλα τα γούστα
Η σεζόν δε θα μπορούσε να ξεκινήσει με καλύτερο τρόπο από μια νέα συνεργασία με ένα παραδοσιακό εργαστήρι που προσωπικά εκτιμώ πολύ. Όχι μόνο σαν επαγγελματίας μάγειρας αλλά και σαν γονιός που θέλω στο σπίτι μας να κυκλοφορούν αγνά και θρεπτικά προϊόντα.
Αυτά τα μικρά εργαστήρια που κάνουν την παράδοση επάγγελμα, διαθέτοντας στην αγορά αγνά προϊόντα χρειάζονται πάντα τη στήριξη μας. Ευτυχώς στις μέρες μας, η Ελλάδα διαθέτει πολλές τέτοιες επιχειρήσεις.
Σήμερα θα μιλήσουμε (και θα μαγειρέψουμε φυσικά!) για μια τέτοια επιχείρηση της Λακωνίας. Ο Οίκος Αδαμαντίνα τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται στο χώρο των παραδοσιακών και βιολογικών τροφίμων όπως ζυμαρικά, κουλουράκια, παξιμάδια κτλ.
Εμείς θα φτιάξουμε μια συνταγή με αγαπημένες χυλοπίτες. Γιατί οι χυλοπίτες δεν είναι απλώς ένα εύκολο και γρήγορο φαγητό. Οι χυλοπίτες είναι “ιδέα” για την ελληνική οικογένεια! είναι η εύκολη λύση για βραδινό, η υγιεινή εναλλακτική για την κατσαρόλα και σαφέστατα μια οικονομική λύση για ένα ολοκληρωμένο γεύμα.
Χυλοπίτες στη γάστρα με κοτόπουλο και λαχανικά
Υλικά
- 450 γρ φαρδιές χυλοπίτες Οίκος Αδαμαντίνα
- 400 γρ φιλέτο κοτόπουλο
- 200 γρ ντοματίνια
- 3 πιπεριές χρωματιστές (κόκκινη, κίτρινη, πορτοκαλί)
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 1 κσ πελτέ *
- 1 κσ σόγια
- 1 κσ βαλσάμικο
- 150 γρ κατσικίσιο τυρί **
- αλάτι πιπέρι
- λάδι
- φρέσκο θυμάρι
- φρέσκια ρίγανη
*Τον πελτέ τον διαλύουμε σε ζεστό νερό και μετά τον προσθέτουμε στο φαγητό
**Σε συνταγές που θέλουμε το τυρί να ψηθεί σε φούρνο, προτιμάμε σκληρά τυριά για να μη διαλυθούν κατά τη διάρκεια ψησίματος. Γι αυτό και σήμερα επιλέγω σκληρό κατσικίσιο τυρί.
Εκτέλεση
- Κόβουμε σε μακρόστενες και φαρδιές λωρίδες τα λαχανικά και το κοτόπουλο και τα βάζουμε στη γάστρα.
- Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το τυρί και τις χυλοπίτες.
- Ανακατεύουμε τα υλικά μας, τα σκεπάζουμε με νερό και τα βάζουμε στο φούρνο για 45 λεπτά.
- Μόλις κοντεύει ο χρόνος ψησίματος της γάστρας, βράζουμε τις χυλοπίτες για 3 – 4 λεπτά σε αλατισμένο νερό. Τις βράζουμε λίγο λιγότερο από τον προτεινόμενο χρόνο βρασμού που αναγράφεται στη συσκευασία
- Σουρώνουμε τα ζυμαρικά μας και τα βάζουμε μέσα στη γάστρα ανακατεύοντας με τα υπόλοιπα υλικά τα οποία έχουν ήδη ψηθεί.
- Προσθέτουμε και το κατσικίσιο τυρί το οποίο έχουμε κόψει σε κύβους και βάζουμε στο φούρνο για 5 λεπτά ακόμη.
Στο τέλος έχουμε ένα εξαιρετικό πιάτο που αγαπούν πολύ τα παιδιά. Αν με ρωτάτε γιατί δεν έβαλα κατευθείαν τις χυλοπίτες μέσα στη γάστρα χωρίς να τις βράσω πρώτα η απάντηση είναι πως ήθελα τα ζυμαρικά μου να παραμείνουν αναλλοίωτα και “τραγανά”. Αν τα έβραζα εξαρχής μέσα στη γάστρα θα έπρεπε να ανακατεύω συχνά, το φαγητό θα χύλωνε περισσότερο από όσο θα ήθελα και τα λαχανικά από το ανακάτεμα θα διαλύονταν.
- Τα προϊόντα του οίκου Αδαμαντίνα θα τα βρείτε όλα αναλυτικά στο επίσημο σάιτ της επιχείρησης. Δείτε εδώ όλες τις λεπτομέρειες και τα προιόντα.
- Για το facebook του εργαστηρίου δείτε εδώ και για το instagram δείτε εδώ.
Εγώ κάθε φορά που ανακαλύπτω κάτι νέο στα ράφια των σούπερ μάρκετ ή των παντοπωλείων που μου δίνει την αίσθηση ότι αυτή η προσπάθεια έχει μεράκι και ψυχή, αμέσως δοκιμάζω το προϊόν. Κάθε τέτοια προσπάθεια αξίζει την προσοχή μας και φυσικά την αγορά μας!
Αποστόλης