Αυτό το μυρωδάτο φιλέτο χοιρινό ψημένο στο τηγάνι με φρέσκο βούτυρο και μυρωδικά είναι ότι καλύτερο για ένα ιδιαίτερο και γευστικό πιάτο!
- Βρες και ακολούθησε το μπαμπά πεινάω στο instagram !
- Βρες συνταγές που θα σου λύσουν τα χέρια στη στήλη μπαμπά πεινάω!
Αν θες ένα λίγο πιο πικάντικο και ιδιαίτερο στη γεύση πιάτο για το τραπέζι σου, μόλις βρήκες την ιδανική συνταγή!
Φιλέτο χοιρινό με βούτυρο και μυρωδικά
Υλικά
- 3 φιλέτα χοιρινού (ψαρονέφρι) ολόκληρα
- ένα μπουκέτο με φρέσκα αρωματικά (δεντρολίβανο, θυμάρι ρίγανη, λουίζα) δεμένα με σπάγκο μαγειρέματος
- 1 σκελίδα σκόρδο ολόκληρη
- 120 γρ αγελαδινό βούτυρο
- διάφορα πιπέρια ολόκληρα (λευκό, κόκκινο, πράσινο μαύρο πιπέρι)
- χοντρό αλάτι
- ελαιόλαδο
- 1 κρασοπότηρο ροζέ κρασί
Μαγείρεμα
- Βάζουμε μέσα σε ένα γουδί διάφορα πιπέρια ολόκληρα και τα σπάμε
- Σε ένα ταψάκι βάζουμε αλάτι χοντρό και τα σπασμένα πιπέρια κι εκεί “τσουλάμε” τα φιλέτα αφού πρώτα τα έχουμε αλείψει με ελαιόλαδο. Τσουλάμε τα φιλέτα μέχρι να να απλωθεί παντού πάνω τους μια κρούστα αλατιού και πιπεριών
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε λίγο από το βούτυρο κι εκεί ξεκινάμε να ψήνουμε τα φιλέτα αργά και ομοιόμορφα από όλες τις πλευρές. Μέσα στο τηγάνι έχουμε αφήσει το μπουκετάκι με τα φρέσκα μυρωδικά και τη σκελίδα το σκόρδο ολόκληρη αλλά πατημένη
- Κάθε φορά που απορροφάται το βούτυρο συμπληρώνουμε με λίγο ακόμη ώστε να μη μείνει χωρίς λίπος το τηγάνι μας και καεί το κρέας μας
- Μόλις τα φιλέτα μας έχουν πάρει ένα ομοιόμορφο χρώμα από όλες τις πλευρές σβήνουμε με το ροζέ κρασί και αφήνουμε τα φιλέτα να πιούν το κρασί μέχρι στο τέλος να έχουμε μια λεία σάλτσα
- Μόλις βγάλουμε από τη φωτιά, πάνω σε ξύλο κοπής κόβουμε λεπτές φέτες από το κρέας και περιχύνουμε με τη σάλτσα. Αν θέλουμε τρίβουμε λίγο έξτρα πιπέρι.
Ανέβασε σε Story ή κάνε share τη συνταγή της ημέρας και μοιράσου τη με τους φίλους σου.
Καλή επιτυχία!