Αυτές οι χαριτωμένες ξεροψημένες, μυρωδάτες φωλιές κανταϊφιού με φίνα κρέμα μασκαρπόνε και λικέρ μαστίχα θα τρελάνουν πολύ κόσμο!
Φτιάχνονται εύκολα, γρήγορα και με λίγα υλικά. Επιπλέον αυτή η συνταγή δεν έχει πολλή ζάχαρη ενώ έχει καρύδια, μέλι και τυρί μασκαρπόνε. Όλα αυτά την καθιστούν ιδανική για παιδιά.
Εκτός αυτών, γεύση τους θα ζητιέται ξανά και ξανά από όσους θα δοκιμάσουν αυτή τη συνταγή! Κανένα πρόβλημα όμως. Τα πράγματα είναι απελπιστικά απλά και εύκολα γι αυτές τις φωλιές με τη φίνα γεύση! Το μόνο ίσως πρόβλημα είναι ότι εξαφανίζονται στο λεπτό…
- Βρες και ακολούθησε το μπαμπά πεινάω στο instagram και στο facebook !
- Βρες συνταγές που θα σου λύσουν τα χέρια στη στήλη μπαμπά πεινάω!
Φωλιές κανταϊφιού με κρέμα μασκαρπόνε και μαστίχα
Υλικά
- 2 συσκευασίες τυρί μασκαρπόνε
- 2 σφηνάκια λικέρ μαστίχα
- 200 γρ γιαούρτι στραγγιστό πλήρες σε λιπαρά
- 80 γρ ζάχαρη άχνη
- 100 γρ σπασμένα καρύδια
- φύλλο κανταΐφι
- κανέλα
- μέλι
Εκτέλεση
Για τις φωλιές κανταϊφιού:
- Παίρνουμε λίγο φύλλο κανταΐφι στα χέρια μας και με λεπτές κινήσεις δίνουμε σχήμα φωλιάς στο φύλλο. Η φωλιά μας πρέπει να έχει ένα κενό (βαθούλωμα) στη μέση ώστε εκεί μέσα να μπει η κρέμα μας
- Ακουμπάμε προσεκτικά την κάθε φωλιά σε στρωμένη λαδόκολλα σε ταψί
- Πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα και λίγη ζάχαρη και ρίχνουμε λίγα σπασμένα καρύδια σε κάθε φωλιά
- Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν καλά οι φωλιές μας
Για την κρέμα μασκαρπόνε:
- Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το τυρί μασκαρπόνε, το λικέρ μαστίχα, τη ζάχαρη και το γιαούρτι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα ζαχαροπλαστικής μέχρι να αποκτήσουμε μια ομοιόμορφη και απαλή κρέμα
- Βάζουμε την κρέμα μέσα σε κορνέ και γεμίζουμε τις φωλιές μας
- Πασπαλίζουμε από πάνω με κανέλα και σπασμένα ή τριμμένα καρύδια και πριν σερβίρουμε το γλυκό περιχύνουμε με λίγο μέλι
Αν σου άρεσε η συνταγή μου, μοιράσου τη με τους φίλους σου κάνοντάς της share ή story!
Καλή επιτυχία !