Μιας και οι φράουλες δηλώνουν ακόμη γερά την παρουσία τους στην αγορά σήμερα θα δούμε πως φτιάχνουμε λαχταριστό μιλφέιγ με φράουλες!
Ένα υπέροχο και αγαπημένο γλυκό, με λίγα μόνο υλικά.
- Για να μη χάνεις τίποτα νέο, ακολούθησε μας σε facebook & instagram!
- Να θυμάσαι ότι στο μπαμπά πεινάω θα βρεις όλα όσα ψάχνεις από συνταγές και ιδέες!
Το μιλφέιγ μπορεί να έχει τις ρίζες του στη Γαλλία, σήμερα όμως έχει εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο και χωρίς αμφιβολία συγκαταλέγεται σε ένα από τα πιο αγαπημένα και διάσημα γλυκά!
Η αρχική ονομασία είναι mille feuille και σημαίνει χίλια φύλλα. Η ονομασία αυτή προήλθε από τη σφολιάτα η οποία κατά την παρασκευή της διπλώνεται και ανοίγεται πολλές φορές ώστε κατά το ψήσιμό της να δημιουργηθούν πολλά τραγανά φύλλα.
Σήμερα εγώ δεν θα σου πω πως να φτιάξεις δική σου σφολιάτα. Η παρασκευή της σφολιάτας δεν απαιτεί πολλά υλικά ούτε πολλές τεχνικές. Γενικά θα έλεγα πως είναι κάτι εύκολο. Απαιτεί όμως πάρα πολύ χρόνο μέχρι να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα.
Γι αυτό σήμερα θα φτιάξουμε ένα λαχταριστό και δροσερό μιλφέιγ με μια έτοιμη σφολιάτα.
Δες εδώ το Το πιο λαχταριστό & μυρωδάτο κέικ φράουλας κι εδώ το πιο νόστιμο Κέικ με αμύγδαλο amaretto και σοκολάτα!

Φτιάχνουμε λαχταριστό μιλφέιγ με φράουλες
Υλικά
- 2 φύλλα φρέσκιας σφολιάτας
- 500 γρ κρέμα γάλακτος ζαχαροπλαστικής
- 20γρ ζάχαρη άχνη
- 1 σφηνάκι λικέρ μαστίχα
- λίγους κόκκους από έναν λοβό βανίλιας
- φράουλες
- ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
- Βάζουμε πάνω σε λαδόκολλα τη σφολιάτα και την τρυπάμε με ένα πιρούνι. Αν θέλουμε την πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη.
- Ψήνουμε τη σφολιάτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς μέχρι να χρυσαφίσουν τα φύλλα. Περίπου 20 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο.
- Χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη και το λικέρ μαστίχα μέχρι η κρέμα να σφίξει. Μόλις σφίξει προσθέτουμε τους κόκκους από τον λοβό βανίλιας.
- Κρατάμε την σαντιγί στο ψυγείο μέσα σε σακούλες ζαχαροπλαστικής.
Συναρμολόγηση
- Μόλις κρυώσει η σφολιάτα κόβουμε με ένα πριονωτό μαχαίρι τα κομμάτια στο μέγεθος που επιθυμούμε.
*Προσέχουμε να είναι όλα τα κομμάτια σε ίδιο μέγεθος αλλιώς δεν θα μπορούμε να τα συναρμολογήσουμε σωστά - Τοποθετούμε στο πιάτο ένα κομμάτι σφολιάτας και βάζουμε σαντιγί από τη σακούλα ζαχαροπλαστικής.
- Βάζουμε δεύτερο κομμάτι σφολιάτας και συνεχίζουμε να “στρώνουμε” σαντιγί.
- Γαρνίρουμε με φράουλες κομμένες στη μέση ή σε φέτες.
- Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Καλή επιτυχία
Αποστόλης