ΒΟΟ ! Ώρα για χειροτεχνίες, φτιάχνουμε πανέμορφα σκιάχτρα με 4 τρόπους από χαρτόνι, ξυλάκια, χαρτοσακούλες και παλιά βάζα.
- Ακολούθησε με σε instagram – facebook – pinterest και μάθε πριν από όλους τι “τρέχει”.
- Μπες στην πιο δημιουργική ομάδα του διαδικτύου και δείξε μας τις δικές σου κατασκευές: Κλικ Ιδέες διακόσμησης – φτιάχνω τα πάντα για το σπίτι και καλώς ήρθες!
Είτε γουστάρετε Halloween καταστάσεις στο σπίτι σας είτε απλώς θέλετε να παίξετε και να γεμίσετε δημιουργικά το χρόνο σας, αυτές οι ιδέες θα σας λύσουν τα χέρια. Πρόκειται για 4 χειροτεχνίες που δεν έχουν καμιά δυσκολία, είναι πολύ οικονομικές αλλά και κυρίως είναι άκρως διασκεδαστικές!
Εμείς άρρωστοι 3 μέρες στο σπίτι βγάλαμε το άχτι μας και φτιάξαμε σκιάχτρα… να φάνε κι οι κότες!
Παρακάτω σου παρουσιάζουμε ένα ένα τα σκιάχτρα μας και τον τρόπο που τα φτιάξαμε.
Φτιάχνουμε σκιάχτρα από χαρτόνι
Τα μοναδικά υλικά που χρειαζόμαστε είναι χρωματιστά χαρτόνια και μικρά ξύλινα μανταλάκια. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να κόψουμε σχήματα για σώμα, κεφάλι, καπέλο και μαλλιά. Το μυστικό εδώ είναι να μην κόψουμε με χάρακα τα σχήματα. Δεν πειράζει αν το σώμα δεν είναι ένα ολόσωστο τετράγωνο ή το κεφάλι απόλυτα στρογγυλό. Άλλωστε αυτά τα αφηρημένα σχήματα είναι που θα δώσουν χαρακτήρα στα σκιάχτρα μας.
Στο τέλος θα ζωγραφίσουμε τα πρόσωπα και θα κολλήσουμε λίγα μπαλώματα. Θα πιάσουμε δυο μανταλάκια για πόδια κι άλλα δυο πιο μικρά για χέρια. Αν θέλουμε, τα ζωγραφίζουμε κιόλας. Εμείς τα ζωγραφίσαμε γιατί το φυσικό χρώμα τους δεν μας χτύπαγε καλά στο μάτι.
Σκιάχτρα από ξυλάκια
Γι αυτά τα τρισχαριτωμένα σκιάχτρα χρειαζόμαστε μόνο ξυλάκια, χαρτόνι και λίγο μαλλί πλεξίματος. Για να σχηματίσουμε τα σκιάχτρα, ενώνουμε 4 ξυλάκια (κολλάμε δυο μικρά κομμάτια από την πίσω πλευρά) και χωρίζουμε με ένα μολύβι το καπέλο (χωρίς να κολλήσουμε το οριζόντιο ξυλάκι) και το πρόσωπο.
Ύστερα βάφουμε (εμείς χρησιμοποιήσαμε τέμπερες) το χώρο του καπέλου, το χώρο του προσώπου και τέλος του σώματος. Για το καπέλο βάφουμε ξεχωριστά και το ξυλάκι που θα μπει πλάγια οριζόντια. Μόλις στεγνώσουν τα χρώματα κολλάμε στην εσωτερική μεριά του ξύλου που θα μπει οριζόντια, μερικές τρίχες από κίτρινο μαλλί πλεξίματος και ύστερα κολλάμε το ξυλάκι λοξά στο σκιάχτρο μας.
Σουλουπώνουμε τα σκιάχτρα αφού ζωγραφίσουμε τα πρόσωπα, κολλήσουμε κανένα μπάλωμα και κανένα σπάγκο για φιόγκο.
Φτιάχνουμε σκιάχτρα από χαρτοσακούλες
Εύκολα κι ε΄δω τα πράγματα. Με μερικές χαρτοσακούλες, λίγα χρωματιστά χαρτόνια, λίγο κίτρινο μαλλί πλεξίματος και λίγη λινάτσα θα φτιάξουμε σούπερ ΒΟΟ σκιάχτρα!
Δουλεύουμε τη χαρτοσακούλα από τη μεριά που διπλώνει το χαρτί. Πρώτα κολλάμε ένα κομμάτι χαρτόνι σε ότι χρώμα θέλουμε για σώμα (ή αλλιώς ζωγραφίζουμε με μαρκαδόρους ή τέμπερες). Ύστερα κόβουμε ένα τρίγωνο λινάτσας για καπέλο και από τη μέσα πλευρά κολλάμε τα μαλλιά. Για μαλλιά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε νήμα για πλέξιμο, χάρτινο χόρτο ή απλώς κομμάτια από χαρτόνι.
Τέλος, ζωγραφίζουμε το πρόσωπο και κάνουμε ότι τσαχπινιά μας έρθει εκείνη τη στιγμή. Να εμείς ας πούμε, κολλήσαμε στα καπέλα λινάτσας λίγο χάρτινο χορτάρι… σιγά την τσαχπινιά θα μου πεις, αλλά εμάς αυτό μας ήρθε, αυτό μας άρεσε, αυτό κάναμε!
Σκιάχτρα σε βάζα που φέγγουν στο σκοτάδι
Το καλύτερο σου το αφήνω πάντα για το τέλος. Και στην παρούσα φάση, άφησα τα σκιάχτρα που φέγγουν στο σκοτάδι για φινάλε. Έτσι ρε παιδί μου, να κάνω κι εγώ εντύπωση μια φορά.
Για το κάθε σκιάχτρο χρειαζόμαστε ένα μεγάλο κι ένα μικρότερο βάζο (το μικρό βάζο πρέπει να χωράει άνετα μέσα στο μεγάλο). Θέλουμε χάρτινο χόρτο σε κίτρινο χρώμα, καπέλο, ανεξίτηλο μαρκαδόρο και λαμπάκια μπαταρίας.
Τοποθετούμε το ένα βάζο μέσα στο άλλο και στο κενό που σχηματίζεται ανάμεσα στα δυο βάζα σπρώχνουμε το κίτρινο χόρτο μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα. Το εσωτερικό βαζάκι μένει άδειο από χορτάρι. Ζωγραφίζουμε το πρόσωπο, και φοράμε καπέλο (δεν το κολλάμε).
Όταν θέλουμε να φωτίσουμε τα σκιάχτρα ανοίγουμε το καπέλο και βάζουμε στο εσωτερικό, άδειο, μικρό βαζάκι το λαμπάκι μπαταρίας. Κλείνουμε με το καπέλο και… ΒΟΟ!
Η ιδέες αυτές είναι πανεύκολες και γρήγορες. Επιπλέον δε χρειάζονται δυσεύρετα υλικά και κανέναν ιδιαίτερο κόστος κι αυτή ακριβώς είναι η χαρά της χειροτεχνίας.
Εμείς ας πούμε για τα σκιάχτρα στα βάζα χρησιμοποιήσαμε καπέλα που ήδη είχαμε σπίτι. Στο μικρό σκιάχτρο πήραμε το καπάκι από ένα βάζο που είχαμε στην κουζίνα και το στολίσαμε. Για το μεγάλο σκιάχτρο πήραμε ένα καπέλο από έναν χιονάνθρωπο που έχουμε για τα Χριστούγεννα.
Αν ψάξεις λίγο, θα εκπλαγείς με το πόσα πράγματα έχεις στο σπίτι σου και μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις κάθε φορά και με διαφορετικό τρόπο.
Αν σου άρεσε το άρθρο μου θα χαρώ να το μοιραστείς με τους φίλους σου!
Ελένη