Σήμερα θέλω να σου δείξω πως φτιάχνουμε σκιάχτρα μέσα σε βάζα. Δεν είναι καθόλου δύσκολο και το αποτέλεσμα είναι πραγματικά εντυπωσιακό!
- Ακολούθησε με σε instagram & facebook και μάθε πριν από όλους τι “τρέχει”.
- Μπες στην πιο δημιουργική ομάδα του διαδικτύου και δείξε μας τις δικές σου κατασκευές: Κλικ Ιδέες διακόσμησης – φτιάχνω τα πάντα για το σπίτι και καλώς ήρθες!
Τα βάζα που κυκλοφορούν σε αυτό το σπίτι πραγματικά είναι αμέτρητα. Παντού βάζα. Εννοείται πως ποτέ δεν τα πετάω. Ακόμη κι αν έχουν ετικέτες απέξω που δύσκολα βγαίνουν, τα κρατάω. Είμαι σίγουρη πως κάπου θα τα χρησιμοποιήσω. Κάποια τεχνική θα ξεπεταχτεί από το πουθενά, κάποια ιδέα θα μου έρθει.
Και στην τελική ένα βάζο πάντοτε είναι μια καλή ιδέα για αποθήκευση μικροαντικειμένων. Ειδικά σε ένα σπίτι που τα μπιχλιμπίδια για χειροτεχνίες και κατασκευές βρίσκονται πάντα σε αφθονία.
Οπότε τα βάζα κυκλοφορούν ελεύθερα και περιμένουν τη σειρά τους να αλλάξουν εντελώς μορφή. Έτσι έγινε και με αυτά τα δυο βάζα που έγιναν δυο πανέμορφα σκιάχτρα. Πανέμορφα αλλά καθόλου τρομακτικά. Τι λες κι εσύ;
Πως φτιάχνουμε σκιάχτρα μέσα σε βάζα
Για να φτιάξουμε σκιάχτρα μέσα σε βάζα χρειαζόμαστε τα εξής:
- παλιά βάζα
- χρώμα (εγώ χρησιμοποίησα χρώμα που βάφουμε τους τοίχους)
- ανεξίτηλους μαρκαδόρους
- διακοσμητικά στοιχεία όπως λινάτσα, λουλούδια, καπέλα, κουμπιά κτλ
Για να φτιάξουμε φτιάξουμε σκιάχτρα μέσα σε βάζα ακολουθούμε τα εξής βήματα:
- Ρίχνουμε μέσα στο βάζο μια ποσότητα χρώματος τόση ώστε να καλυφθεί καλά ο πάτος του βάζου. Περίπου δηλαδή ένα δάχτυλο.
- Στριφογυρνάμε το βάζο με τα χέρια μας ώστε να αρχίσει το χρώμα να κυλάει παντού. Κυλώντας το χρώμα γύρω γύρω στο βάζο μας το βάζο βάφεται. Καλό είναι αυτή τη διαδικασία να την κάνουμε κάπου έξω από το σπίτι ή στον νεροχύτη. Έτσι, αν χυθεί χρώμα δεν θα λερώσει παντού.
- Δεν μας απασχολεί το χρώμα που θα περισσέψει. Ότι περισσέψει θα μείνει απλά στον πάτο του βάζου. Εκεί μέσα ούτε μας ενοχλεί, ούτε θα φαίνεται.
- Μόλις στεγνώσει το χρώμα ζωγραφίζουμε με ανεξίτηλους μαρκαδόρους τα χαρακτηριστικά που θέλουμε.
- Ύστερα κολλάμε ότι άλλα στοιχεία θέλουμε. Λίγα μαλλιά από ξερό χόρτο. Μια λινάτσα για μπαντάνα. Ένα καπέλο. Κουμπιά. Ότι μας αρέσει κι ότι θα κάνει το σκιάχτρο μας πιο τρομακτικό ή πιο γλυκούλι! Οι λεπτομέρειες είναι θέμα γούστου.
Εγώ αυτά τα βάζα τα έφτιαξα τον Οκτώβρη για το Halloween. Όμως είναι μια θαυμάσια ιδέα να φτιάξω ακόμη μερικά και να στολίσω λίγο πιο αποκριάτικα το σπίτι μου. Άλλωστε αυτή τη γρήγορη κατασκευή ούτε μου κοστίζει τίποτα αλλά ούτε και θα με παιδέψει. Οπότε λέω να φτιάξω λίγα ακόμη. Και λέω αυτή τη φορά να τα κάνω και λίγο πιο τρομακτικά!
Στην παρακάτω φωτογραφία με την ίδια μέθοδο βαψίματος των βάζων, έφτιαξα και φαντάσματα. Με λευκό χρώμα χρωμάτισα τα βάζα μου από μέσα και απέξω για στόμα και μάτια, κόλλησα μαύρα σχέδια σε χαρτόνι.
Μέχρι την επόμενη κατασκευή που θα έρθω να σου δείξω να περνάς πανέμορφα! και να Γελάς! Να θυμάσαι: όταν γελάς γίνεσαι πιο όμορφη!
Ελένη