Από τις πιο νόστιμες και ιδιαίτερες συνταγές του φθινοπώρου είναι τα γλυκά σφολιατίνια κίτρινης κολοκύθας με ξηρούς καρπούς και μυρωδικά.
- Συντονίσου σε instagram – facebook & pinterest και μάθε όλα τα νέα πριν από όλους!
- Η μαγειρική ομάδα μας λέγεται στην κουζίνα με χαρά και σε περιμένει!
Ένα λοιπόν από τα πιο λαμπερά και ιδιαίτερα λαχανικά του φθινοπώρου είναι η κίτρινη κολοκύθα. Το προνόμιο της κολοκύθας είναι ότι μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις σαν βάση, τόσο σε γλυκές όσο και σε αλμυρές συνταγές. Οι συνδυασμοί που μπορείς να παίξεις με υλικά είναι πραγματικά άπειροι, αρκεί να σου αρέσει η κολοκύθα. Επιπλέον, μπορείς να εκμεταλλευτείς μέχρι και τα σπόρια της που βρίσκονται σε πληθώρα στο κέντρο του λαχανικού που είναι επίσης πολύ θρεπτικά.
Πλούσια λοιπόν σε θρεπτικά συστατικά η κολοκύθα και πολύ λίγη σε θερμίδες έρχεται να δώσει νέο αέρα στο τραπέζι μας. Γι αυτό σήμερα θα φτιάξουμε σφολιατίνια με κολοκύθα, μυρωδικά και ξηρούς καρπούς.
Γλυκά σφολιατίνια κίτρινης κολοκύθας με ξηρούς καρπούς, σταφίδες και κανέλα
Υλικά που θα χρειαστούμε:
- 2 φύλλα σφολιάτας
- 500 γρ κολοκύθα τριμμένη (στο χοντρό του τρίφτη) και καλά στραγγισμένη
- 200 γρ ζάχαρη
- 100 γρ σταφίδες
- 100 γρ καρύδια τριμμένα
- 50 γρ κουκουνάρι
- 30 γρ σουσάμι
- 1 κγ κανέλα
- ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα και έξτρα κανέλα
Εκτέλεση
- Βάζουμε όλα τα υλικά (εκτός τη σφολιάτα) σε μια λεκάνη και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι
- Ανοίγουμε πάνω στον πάγκο τη σφολιάτα και κόβουμε σε τετράγωνα σχήματα (9*9 εκ περίπου)
- Στο κέντρο κάθε τετράγωνου κομματιού σφολιάτας αφήνουμε μια κουταλιά της σούπας από τη γέμιση
- Κλείνουμε σε φάκελο τη σφολιάτα *
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 20 λεπτά
- Στο σερβίρισμα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και λίγη κανέλα
*Κατά τη διάρκεια του ψησίματος η σφολιάτα θα ανοίξει και θα δημιουργηθεί μια παχιά σφολιατένια φωλιά
Στο μπαμπά πεινάω υπάρχουν πολλές ακόμη συνταγές που θα σε κάνουν να μπεις στην κουζίνα.
*Αν σου άρεσε η συνταγή μοιράσου τη κάνοντας τη share ή story.
Καλή επιτυχία!