Το ψητό νηστίσιμο καλαμάρι είναι η συνταγή που θα “παίξει” πολύ γιατί στο μπαμπά πεινάω δε σταματάμε ποτέ να μαγειρεύουμε και να πειραματιζόμαστε!
- Βρες και ακολούθησε το μπαμπά πεινάω στο instagram και στο facebook !
- Βρες συνταγές που θα σου λύσουν τα χέρια στη στήλη μπαμπά πεινάω!
Το καλαμάρι είναι μια αγαπημένη τροφή μικρών και μεγάλων. Το τηγάνισμα όμως είναι λίγο μπελάς. Άσε που όσα και να τηγανίσεις ποτέ δε φτάνουν.
Γι αυτό σήμερα μαγειρεύουμε λίγο αλλιώς το καλαμάρι αλλά πάντα νοστιμότατο. Το ψήνουμε στο φούρνο αφού πρώτα το αλείψουμε με μια μυρωδάτη πάστα δυόσμου! Πάμε λοιπόν να μαγειρέψουμε;
Νηστίσιμο ψητό καλαμάρι από το μπαμπά πεινάω
Υλικά για δυο μεγάλα καλαμάρια
- 2 μεγάλα καθαρισμένα καλαμάρια κατά προτίμηση φρέσκα
Για την πάστα δυόσμου:
- 1/2 ματσάκι φρέσκο δυόσμο
- 1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας κουκουνάρι
- 2 κλωνάρια φρέσκο κρεμμύδι
- αλάτι & πιπέρι
- τριμμένη φρυγανιά
Μαγείρεμα:
- Αφού καθαρίσουμε, πλύνουμε τα καλαμάρια και αφαιρέσουμε την εξωτερική πέτσα τους, τα αλατίζουμε, τα χαράζουμε ελαφρώς από πάνω και τα αφήνουμε στη άκρη
- Στο μπλέντερ χτυπάμε το δυόσμο, το κουκουνάρι, το λάδι και το φρέσκο κρεμμύδι μέχρι να έχουμε μια όμορφη πάστα. Στο τέλος αφού σταματήσουμε το χτύπημα, αλατοπιπερώνουμε
- Tοποθετούμε τα καλαμάρια στο ταψί της κουζίνας και τα αλείφουμε με την πάστα δυόσμου χρησιμοποιώντας ένα πινέλο κουζίνας
- Πασπαλίζουμε με την τριμμένη φρυγανιά και ψήνουμε για μισή ώρα σε προ θερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς (ανάλογα πάντα το φούρνο)
- Όταν σερβίρουμε τα καλαμάρια “περνάμε” πάλι με λίγη πάστα και τα τρώμε ζεστά*
*Τα καλαμάρια έχουν την ιδιότητα (ελάττωμα καλύτερα πες) να σκληραίνουν και να στεγνώνουν αν κρυώσουν γι αυτό προτιμάμε πάντα να τα τρώμε ζεστά. Όσο πιο ζεστά καταναλωθούν τόσο πιο τρυφερά και ζουμερά παραμένουν. Ειδικά αν πρόκειται για ψητά ή τηγανιτά καλαμάρια.
Αν σου άρεσε η συνταγή μοιράσου τη. Share ή story και tag εμένα ή το karidotsouflo για να σε πάρουμε χαμπάρι!
Καλή επιτυχία
Αποστόλης
2 comments
Γενικά μου αρέσουν οι εύκολες συνταγές τις προτιμώ θα το δοκιμάσω
Έχουν άλλη χάρη οι εύκολες συνταγές!