Πάμε να φτιάξουμε πανεύκολα bake rolls σε πέντε γεύσεις σε χρόνο που δεν ξεπερνάει τα 15 λεπτά; Απάντησε στο “πεινάω” των παιδιών “αλλιώς”!
- Για να μη χάνεις τίποτα καινούριο μην ξεχνάς να μας ακολουθείς σε instagram & facebook!
- Το μπαμπά πεινάω έχει λύσεις για όλα τα γούστα. Κλικ εδώ και καλώς ήρθες!
Σήμερα θέλω να σου δείξω πως φτιάχνουμε σπιτικά bake rolls πανεύκολα και γρήγορα. Αυτά τα bake rolls είναι μια πολύ καλή απάντηση στο “πεινάω” των παιδιών που είμαι σίγουρος ότι ακούγεται το ίδιο συχνά όσο ακούγεται και στο δικό μας σπίτι.
Ξέρω επίσης πως ένας άνθρωπος δεν μπορεί να βρίσκεται συνέχεια στην κουζίνα ούτε να κατεβάζει συνέχεια ιδέες για τους απαιτητικούς ουρανίσκους των παιδιών. Γι αυτό και προσπαθώ να σκαρφίζομαι μαγειρικά κολπάκια ώστε να προλαβαίνω το “μπαμπά πεινάω” πριν εκείνο γίνει γκρίνια και μουρμούρα.

Πανεύκολα bake rolls σε πέντε γεύσεις
Βασικό υλικό για τα bake rolls είναι μια μπαγιάτικη μπαγκέτα (2-3 ημερών).
- Κόβουμε τη μπαγκέτα σε λεπτές φέτες και απλώνουμε σε ταψί με στρωμένη λαδόκολλα. Αν θέλουμε να κάνουμε και τρύπα στη μέση χρησιμοποιούμε τη μύτη από ένα κορνέ ή το εργαλείο που αδειάζουμε τα cupcakes (αν έχουμε).
- Αλείφουμε με τη γεύση που θέλουμε. Παρακάτω σου παρουσιάζω 5 διαφορετικές εύκολες και γρήγορες εκδοχές.
Γεύση σκόρδου
Αλείφουμε τη μπαγκέτα με ένα πινέλο που το βουτάμε σε λάδι με αλάτι και σκόρδο τριμμένο σε λεπτό τρίφτη. Για ένα ταψί της κουζίνας θα χρειαστούμε δυο μέτριες σκελίδες σκόρδο.
Γεύση ντομάτα και βασιλικό
Τρίβουμε μια ντομάτα κόκκινη και προσθέτουμε λίγο λάδι, αλάτι και φυλλαράκια βασιλικού (ή όποιου άλλου μυρωδικού θέλουμε). Αλείφουμε τη μπαγκέτα με ένα πινέλο προσέχοντας να μην μουσκέψουν πολύ οι φετούλες της μπαγκέτας από τη ντομάτα. Για να μειώσουμε την υγρασία της ντομάτας όταν την τρίψουμε ρουφάμε τα πολλά υγρά με ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας και έτσι μένει η καθαρή τριμμένη ντομάτα.
Γεύση ελαιόλαδο και ρίγανη
Αλείφουμε τις φέτες μας με ένα πινέλο που βουτάμε σε ελαιόλαδο. Αλατίζουμε και ρίχνουμε ξερή ρίγανη.
Γεύση ελιάς
Φτιάχνουμε μία πάστα ελιάς χτυπώντας στο μούλτι ελιές μέχρι να γίνουν αλοιφή. Περνάμε τις φέτες της μπαγκέτας με ελαιόλαδο και την πάστα ελιάς.
Γεύση λιαστής ντομάτας
Κάνουμε ότι κάναμε και για την πάστα ελιάς. Χτυπάμε δηλαδή στο μούλτι λιαστές ντομάτες μαζί με λίγο από το λάδι που βρίσκουμε στο βαζάκι κι αν θέλουμε και λίγο σκόρδο. Αλείφουμε τη μπαγκέτα μας με την πάστα λιαστής ντομάτας
Πανεύκολα bake rolls σε πέντε γεύσεις – ψήσιμο
Ψήνουμε τα bake rolls σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς (ανάλογα πάντα τον φούρνο) για 7 – 8 λεπτά. Το ψήσιμο εδώ είναι και θέμα γούστου γιατί κάποιος μπορεί να θέλει τα bake rolls πια τραγανά κι άλλος πιο μαλακά. Πάντα όμως έχουμε το νου μας στο ψήσιμο γιατί μπορεί πολύ εύκολα να τα κάψουμε.

Αποστόλης
2 comments
Φαίνονται πανεύκολα εννοείτε θα το δοκιμάσουμε!!!!
Καλή επιτυχία!