Αν μαγειρέψουμε παντζάρια στη λαδόκολλα παρέα με τυρί μανούρι και φρέσκο θυμάρι τότε αυτό το παράξενο λαχανικό θα αγαπηθεί από όλους!
- Βρες και ακολούθησε το μπαμπά πεινάω στο instagram !
- Βρες συνταγές που θα σου λύσουν τα χέρια στη στήλη μπαμπά πεινάω!
Το παντζάρι ναι μεν είναι ένα εντυπωσιακό λαχανικό αλλά δύσκολο στο να αγαπηθεί ειδικά από τα παιδιά. Αν αλλάξουμε όμως τον κλασσικό τρόπο μαγειρέματος τότε έχουμε μεγάλες πιθανότητες να εντάξουμε τα παντζάρια στο τραπέζι μας. Κι αυτό θα είναι ένα μεγάλο θετικό στη διατροφή μας.
Αυτό θα το κάνουμε αν παίξουμε λίγο με μυρωδικά και τυριά ώστε να αλλάξουμε λίγο τη γεύση του παντζαριού. Η συνταγή που σου παρουσιάζω σήμερα δεν έχει κανέναν βαθμό δυσκολίας και κανένα σπάνιο υλικό. Πρόκειται για μια απλή συνταγή με παντζάρια μέσα σε λαδόκολλα που είμαι βέβαιος πως θα αγαπηθεί!

Παντζάρια στη λαδόκολλα με μανούρι και μυρωδικά
Υλικά για κάθε μερίδα (λαδόκολλα)
- 3 μέτρα παντζάρια βρασμένα και ξεφλουδισμένα
- 150 γρ μανούρι
- φρέσκο θυμάρι (αν δεν έχουμε φρέσκο χρησιμοποιούμε αποξηραμένο)
- αλάτι χοντρό
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- ελαιόλαδο
- βαλσάμικο ξύδι
Μαγείρεμα
- Κόβουμε τα βρασμένα παντζάρια σε κομμάτια και τα βάζουμε σε λαδόκολλα μέσα σε ταψί
- Ραντίζουμε με το λάδι και το βαλσάμικο, αλατίζουμε με κόκκους χοντρού αλατιού και προσθέτουμε φυλλαράκια από θυμάρι
- Στο τέλος σπάζουμε με το χέρι μας το μανούρι και το βάζουμε πάνω από τα παντζάρια
- Κλείνουμε τη λαδόκολλα καλά και ψήνουμε στο φούρνο για 10 λεπτά περίπου. Εφόσον τα παντζάρια μας είναι βρασμένα αυτό που θέλουμε στο φούρνο είναι απλώς να ενσωματώσουμε τα υπόλοιπα υλικά.
- Μόλις βγάλουμε από το φούρνο τη λαδόκολλα, ανοίγουμε και τρίβουμε λίγο φρέσκο πιπέρι!
Μια άλλη εκδοχή που τα παιδιά αγαπούν είναι και η Παντζαροσαλάτα με γιαούρτι και καρύδια! τους αρέσει να αλείφουν το ψωμί τους με αυτή την παράξενη αλοιφή κι αυτό αρέσει και στους γονείς που μια τέτοια παντζαροσαλάτα στο ψυγείο (η οποία κρατάει άνετα 4 – 5 μέρες) απαντάει στο επίμονο “πεινάωωωω”!
Καλή επιτυχία!