Αυτή την απλή παντζαροσαλάτα με γιαούρτι και καρύδια θα τη λατρέψουν μέχρι και τα παιδιά που ως γνωστόν διαθέτουν τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.
- Συντονίσου σε instagram – facebook & pinterest και μάθε όλα τα νέα πριν από όλους!
- Στη μαγειρική ομάδα μας στην κουζίνα με χαρά μοιραζόμαστε συνταγές και ιδέες!
Το παντζάρι (άδικα βέβαια) αποτελεί κόκκινο πανί για τα περισσότερα παιδιά (και μεγάλους για να είμαστε ειλικρινείς). Υπάρχουν όμως ένα σωρό τρόποι να φάει κανείς αυτό το λαμπερό λαχανικό που αποτελεί μια υπερδύναμη για τον οργανισμό μας.
Η ιδέα της παντζαροσαλάτας σε αλοιφή είναι εξαιρετική γιατί μπορεί κάποιος να την αλείψει σε ψωμί, κράκερ, φρυγανιές ακόμη και να τη σερβίρει σαν ντιπ με κριτσίνια κτλ.

Παντζαροσαλάτα με γιαούρτι και καρύδια
Υλικά
- 500 γρ παντζάρια βρασμένα
- 400 γρ γιαούρτι στραγγιστό πλήρες
- 180 γρ μαγιονέζα
- 150 γρ καρύδια χοντροκοπανισμένα
- 1 σκελίδα σκόρδο
- αλάτι
- πιπέρι
- ξύδι
Εκτέλεση
- Παίρνουμε τα βρασμένα παντζάρια και τα περνάμε στο μούλτι μέχρι να λιώσουν.
- Σε μια λεκάνη ρίχνουμε μέσα τα λιωμένα παντζάρια, το γιαούρτι, τη μαγιονέζα και τα καρύδια και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να γίνουν μια ομοιόμορφη μάζα όλα μας τα υλικά.
- Τρίβουμε μια σκελίδα σκόρδο και την ενσωματώνουμε με τα υπόλοιπα υλικά μέσα στη λεκάνη.
- Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το ξύδι. Το ξύδι θα προστεθεί ανάλογα με τις προτιμήσεις ως προς την οξύτητα που θέλουμε να αποκτήσει η παντζαροσαλάτα μας.
Το μπαμπά πεινάω δίνει απαντήσεις στο αιώνιο ερώτημα κάθε σπιτιού με εύκολες και γρήγορες συνταγές!
*Αν έχεις παιδιά στο σπίτι και δεν έχουν προκατάληψη ώστε να δοκιμάσουν αυτή τη μοβ επάλειψη τότε πιθανότατα να έδωσες μια καλή απάντηση στο “πεινάω” που ακούγεται συνέχεια από τα παιδικά στόματα.
**Μπορούμε επίσης αν θέλουμε να αλέσουμε τα καρύδια μέχρι να γίνουν σκόνη και μετά να τα προσθέσουμε στη σαλάτα.
Στο δικό μας σπίτι τα αγόρια ενθουσιάστηκαν με αυτή τη σαλάτα παρόλο που τη λέξη παντζάρι δε θέλουν ούτε να την ακούσουν.
Αν βρήκες ενδιαφέρουσα τη συνταγή μοιράσου τη με τους φίλους σου.
Αποστόλης