Σήμερα στο μπαμπά πεινάω μαγειρεύουμε μια λαχταριστή και ιδιαίτερη συνταγή με σπανάκι, φέτα, μυρωδικά και κοτόπουλο κλεισμένα μέσα σε πουγκιά!
- Συντονίσου σε instagram – facebook – pinterest και μάθε πριν από όλους τι “τρέχει”!
- Η μαγειρική ομάδα μας λέγεται στην κουζίνα με χαρά και σε περιμένει για μαγειρομπερδέματα!
Το σπανάκι είναι αγαπημένο υλικό του χειμώνα. Ένα λαχανικό που μπορείς να το μαγειρέψεις με πραγματικά άπειρους τρόπους. Από τους πιο κλασικούς που γευτήκαμε όλοι σαν παιδιά (σπανακόρυζο και σπανακόπιτα) μέχρι πιο πειραγμένους σε κέικ ή σε γέμιση κάποιου ρολού.
Όπως και να ‘χει, το σπανάκι έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην κουζίνα μας το χειμώνα και καλό είναι να το τιμάμε όσο το δυνατόν περισσότερο.
Σήμερα στο μπαμπά πεινάω θα φτιάξουμε μια λαχταριστή και νόστιμη συνταγή με σπανάκι, κοτόπουλο, φέτα και μυρωδικά.
Πουγκιά με σπανάκι και κοτόπουλο | μπαμπά πεινάω
Υλικά
- 800 γρ σπανάκι καθαρισμένο
- 500 γρ φιλέτο κοτόπουλο
- 4 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 1 ματσάκι μυρώνια
- μερικά κλωνάρια άνηθο
- 200 γρ φέτα σπασμένη
- 100 γρ ανθότυρο σπασμένο
- 50 γρ κρέμα γάλακτος
- αλάτι πιπέρι
- λάδι
- 500 γρ φύλλο κρούστας
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε και κόβουμε όλα τα λαχανικά και τα μυρωδικά. Αφού τα πλύνουμε τα αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν
- Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια και σε μια κατσαρόλα το σοτάρουμε με λίγο λάδι
- Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα λαχανικά και τα μυρωδικά και τα αφήνουμε μέχρι να μαραθούν και να μην υπάρχουν άλλα υγρά μέσα στην κατσαρόλα
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά, καρυκεύουμε και βάζουμε τα τυριά και την κρέμα γάλακτος
- Αφήνουμε λίγο στην άκρη να κρυώσει η γέμιση
Στο μπαμπά πεινάω θα βρεις ότι ακριβώς ψάχνεις σε φαγητό ή γλυκό!

- Μόλις η γέμιση είναι χλιαρή ανοίγουμε στον πάγκο τα φύλλα κρούστας έτσι όπως είναι όλα μαζί και τα κόβουμε στα τέσσερα
- Για κάθε πουγκί χρειαζόμαστε δυο φύλα από τα τετράγωνα που κόψαμε και στο κέντρο (εκεί που θα ακουμπήσουμε τη γέμιση) ένα ακόμα μικρότερο φύλλο
- Διπλώνουμε σε σχήμα πουγκί και με λίγο νερό κλείνουμε απαλά το πουγκί στο πάνω μέρος
- Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 15 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσουν τα φύλλα μας
Καλή επιτυχία!
Κάνε share ή story τη συνταγή και μοιράσου τη με τους φίλους σου.