Μια καλοκαιρινή πρόταση για μεσημεριανό ή βραδινό πιάτο είναι οι ταλιατέλες τρικολόρε με τόνο και λαχανικά από το εργαστήρι Ζυμαρικών Σπάρτης.
- Για να μη χάνεις τίποτα καινούριο ακολούθησε μας σε instagram & facebook!
- Για περισσότερες ιδέες στην κουζίνα σου ψάξε στο μπαμπά πεινάω!
Σήμερα δε θέλω απλά να σου παρουσιάσω μια ιδέα για ένα πιάτο και μια συνταγή. Σήμερα σε αντίθεση με τα υπόλοιπα άρθρα του μπαμπά πεινάω, θέλω να σου συστήσω ένα προϊόν που παράγεται στη Λακωνία και συγκεκριμένα στη Σπάρτη.
Ο λόγος φυσικά για τα Ζυμαρικά Σπάρτης, τα γνωστά σε όλους μας παραδοσιακά ζυμαρικά που η ελληνική οικογένεια τιμάει χρόνια τώρα στο τραπέζι της και δικαίως μιας και τα παραδοσιακά ζυμαρικά – φτιαγμένα με αλεύρι, γάλα και αυγά αποτελούν μία από τις βασικές πηγές ενέργειας γιατί είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και υδατάνθρακες.
Τα Ζυμαρικά Σπάρτης φτιάχνονται με αγνά υλικά έτοιμα να μπουν στην κουζίνα και στα πιάτα μας. Η διαφορά με το συγκεκριμένο εργαστήρι ζυμαρικών είναι πως οι άνθρωποι του, έχουν μεράκι και όρεξη για πρωτότυπα πειράματα και νέες γεύσεις.
Έτσι το εργαστήρι ζυμαρικών επιμένει στην παράδοση που θέλει τη συνταγή τους να φτιάχνεται μόνο με τα καλύτερα ποιοτικά υλικά της αγοράς αλλά δεν σταματάει ποτέ να μας εκπλήσσει σε γεύσεις και σχέδια.
Ταλιατέλες τρικολόρε με τόνο και λαχανικά
Υλικά
- 1 πακέτο (500 γρ) ταλιατέλες τρικολόρε από το εργαστήρι Ζυμαρικών Σπάρτης σε γεύσεις πάπρικα, σπανάκι, φυσική
- 2 κονσέρβες τόνο σε νερό
- 5 φρέσκα κρεμμύδια
- 1/2 κιλό ντοματίνια
- 200 γρ χαλούμι
- φρέσκο θυμάρι
- 1/2 νεροπότηρο κρασί
- 5-6 σταγόνες σόγια
- αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και χωρίζουμε τα ντοματίνια στη μέση.
- Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό για 5 λεπτά. Για μισό κιλό ζυμαρικά μια κοφτή κουταλιά της σούπας αλάτι είναι αρκετή για να κάνει τη διαφορά στη γεύση.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι με τα ντοματίνια μέχρι να μαραθούν
- Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τη σόγια, το θυμάρι και καρυκεύουμε
- Προσθέτοντας ελάχιστο νερό αφήνουμε τα υλικά μας να δέσουν
- Μόλις αρχίσει να χυλώνει βάζουμε το χαλούμι και τον τόνο σε μεγάλα κομμάτια αποφεύγοντας να ανακατεύουμε συνέχεια για να μη διαλυθεί ο τόνος
- Ρίχνουμε στο τηγάνι τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν
- Σερβίρουμε!
Τα ζυμαρικά Σπάρτης και όλες τις λεπτομέρειες που αφορούν το εργαστήρι τους θα βρεις εδώ!
Αποστόλης