Αυτό το δροσερό γλυκό με πλούσια σαντιγί και φρέσκες φράουλες είναι μια νόστιμη συνταγή για εύκολα ταρτάκια που θυμίζουν άνοιξη!
Αν υπάρχει ένα φρούτο προάγγελος της άνοιξης και των λαχταριστών φρούτων της αυτό δεν είναι άλλο από τη φράουλα. Γι αυτό και συναντάς πληθώρα από συνταγές που πρωταγωνιστής δεν είναι άλλος από αυτό το ζουμερό κατακόκκινο φρούτο .
Δροσερά ταρτάκια με σαντιγί και σιροπιασμένες φράουλες
Υλικά για 12 ταρτάκια:
- 1 φύλλο σφολιάτας
- 300 γρ σαντιγί
- 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη
- κόκκους από βανίλια
- 1 κεσεδάκι φράουλες φρέσκες (1/2 κιλό)
- 150 γρ ζάχαρη κρυσταλική
- 1 σφηνάκι κονιάκ ή λικέρ
- μερικά φύλλα δυόσμου
- Αμύγδαλο φιλέ για τη διακόσμηση
Τρόπος παρασκευής για το σιρόπι και τα ταρτάκια
- Αρχικά φτιάχνουμε τις φράουλες και το σιρόπι τους τις οποίες θα αφήσουμε στο ψυγείο για 4 – 5 ώρες
- Σε ένα γυάλινο μπολ βάζουμε τις φράουλες κομμένες στα δύο ή στα τέσσερα (ανάλογα το μέγεθος) και περιχύνουμε με τη ζάχαρη και το κονιάκ
- Βάζουμε μέσα στο δοχείο μερικά φύλλα φρέσκου δυόσμου, σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 – 5 ώρες μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να δημιουργηθεί ένα ροζ απαλό σιρόπι. Μπορούμε να κουνάμε το μπολ ώστε να ανακατεύονται τα υλικά όχι όμως να ανακατεύουμε με βίαιες κινήσεις γιατί θα διαλυθούν οι φράουλες
- Κόβουμε με κουπάτ τη σφολιάτα σε κύκλους διαμέτρου 8 εκ περίπου
- Τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα, τρυπάμε με ένα πιρούνι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να πάρει χρώμα χρυσαφί η σφολιάτα
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη και τους κόκκους βανίλιας στο μίξερ μέχρι να ε΄χουμε μια αφράτη σαντιγί
- Για να συναρμολογήσουμε τα ταρτάκια παίρνουμε το κάθε κομμάτι σφολιάτας και το ισιώνουμε από πάνω αφαιρώντας τα πάνω φύλλα. Έτσι δημιουργούμε μια φωλιά
- Μέσα στη φωλιά ρίχνουμε λίγο σιρόπι από τις φράουλες (μία κουταλιά της σούπας είναι αρκετή) και από πάνω βάζουμε τη σαντιγί και δύο – τρία κομμάτια φράουλας από αυτές που φτιάξαμε στο ψυγείο
- Τέλος, διακοσμούμε με αμύγδαλο φιλέ κι αν θέλουμε με λίγο έξτρα σιρόπι από τις φράουλες
#Food_Stories όπως λέμε…
#Travel_stories