Μια ιδιαίτερη συνταγή για τηγανιά με για μοσχαρίσιο συκώτι ξερά σύκα, μανιτάρια και φρέσκια ρίγανη που θα την αγαπήσουν και οι πιο απαιτητικοί.
- Ακολούθησε μας σε facebook & instagram και μάθε πριν από όλους τι “τρέχει”!
- Αν θες περισσότερες συνταγές για μικρά και μεγάλα παιδιά, πάτα στο μπαμπά πεινάω!
Τηγανιά με μοσχαρίσιο συκώτι, μανιτάρια, ξερά σύκα και φρέσκια ρίγανη
Για να μην τα πολυλογώ αυτή η συνταγή είναι μια καλή ιδέα για να φάνε τα παιδιά το μοσχαρίσιο συκώτι. Ξέρω πως για παιδιά αυτή η τροφή είναι δύσκολη. Αν όμως δοκιμάσουμε να παίξουμε με τις γεύσεις τότε τα παιδιά μπορεί να δοκιμάσουν και τελικά να τους αρέσει αυτό που μέχρι χτες έκαναν πως αηδιάζουν με εκείνο το “μπλιαχ”.
Τα σύκα και το μέλι μέσα στην τηγανιά θα δώσουν μια γλυκιά γεύση ενώ παράλληλα θα κάνουν το συκώτι μαλακό και ζουμερό. Τι άλλο θες για μια τηγανιά;
Υλικά για την τηγανιά
- 500 γρ συκώτι μοσχαρίσιο
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 5 – 6 ξερά σύκα
- 250 γρ μανιτάρια champignon
- 2-3 κλωνάρια φρέσκια ρίγανη
- 1 κουτάλια γλυκού μέλι
- 1 μικρό ποτήρι κρασί
- ένα σφηνοπότηρο ξύδι βαλσάμικο
- λάδι
- αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση
- Κόβουμε το κρεμμύδι σε λωρίδες και το συκώτι σε μικρά κομμάτια
- Κόβουμε λεπτές λωρίδες τα σύκα και τα μανιτάρια στη μέση
- Σοτάρουμε τα συκώτι με το κρεμμύδι και τα μανιτάρια μέχρι να ροδίσουν
- Σβήνουμε με κρασί
- Προσθέτουμε τα κλωνάρια φρέσκιας ρίγανης και το ξύδι βαλσάμικο και αφήνουμε να πάρει μία βράση
- Βάζουμε ένα ποτήρι νερό και αφήνουμε να σιγοβράσει
- Όταν αρχίσει και δένει η σάλτσα βάζουμε το μέλι και κατεβάζουμε από τη φωτιά
Ο χρόνος του βρασίματος αν θέλουμε να κρατήσουμε το συκώτι ζουμερό δεν πρέπει να ξεπερνάει τη μισή ώρα. Διαφορετικά το συκώτι θα αποκτήσει μια πιο σκληρή υφή.
Αν μας αρέσει το άρωμα της φρέσκιας ρίγανης, στο σερβίρισμα ψιλοκόβουμε λίγα φυλλαράκια.
Καλή επιτυχία!