Μια έξυπνη λύση του πεντάλεπτου για ένα γρήγορο, εύκολο και ανέξοδο σνακ είναι τα τσιπς τορτίγιας με δροσερά ντιπ γιαουρτιού.
- Βρες και ακολούθησε το μπαμπά πεινάω στο instagram και στο facebook !
- Βρες συνταγές που θα σου λύσουν τα χέρια στη στήλη μπαμπά πεινάω!
Στο σημερινό μπαμπά πεινάω έχουμε τη χαρά να φιλοξενούμε μια από τις αγαπημένες μας εταιρίες παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων της νότιας Ελλάδας.
Το Γάλα του Μοριά εδώ και μερικά χρόνια αποτελεί την αγαπημένη μας καθημερινή συνήθεια. Πρόκειται για έναν ανεξάρτητο συνεταιρισμό παραγωγής γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων με έδρα το Κεφαλάρι Άργους, αποτελούμενος από κτηνοτρόφους της Αργολίδας και της Αρκαδίας.
Η συνταγή της ημέρας είναι μια εύκολη πρόταση για ένα σνακ του πεντάλεπτου !

Τσιπς τορτίγιας με δροσερά ντιπ γιαουρτιού
Για τα τσιπς τορτίγιας:
- Ένα πακέτο τορτίγιες
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι και ρίγανη
Κόβουμε τις τορτίγιες σε τρίγωνα κομμάτια και τοποθετούμε σε λαδόκολλα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 5 – 10 λεπτά (ανάλογα πάντα το φούρνο) μέχρι να ροδίσουν και αν τραγανίσουν.
Παράλληλα ετοιμάζουμε τα ντιπ γιαουρτιού.
Υλικά για ντιπ δυόσμου:
- 200 γρ αγελαδινό γιαούρτι Μοριάς
- Λίγα ψιλοκομμένα φύλλα από φρέσκο δυόσμο
- Χυμό από μισό λεμόνι
- Δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
- Αδειάζουμε σε ένα βαθύ μπολ το γιαούρτι και προσθέτουμε τα υλικά. Με ένα κουτάλι ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά και αφήνουμε στο ψυγείο.
Υλικά για ντιπ κουρκουμά
- 200 γρ αγελαδινό γιαούρτι Μοριάς
- 1 κουταλιά της σούπας σκόνη κουρκουμά
- 1/2 κουταλιά της σούπας σινάπι σε σκόνη
- Δυο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- Μερικές σταγόνες από χυμό λεμόνι
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε ένα βαθύ μπολ αδειάζουμε το γιαούρτι και από πάνω προσθέτουμε τον κουρκουμά, το σινάπι, το χυμό από λεμόνι, το ελαιόλαδο, το αλάτι και τρίβουμε λίγο φρέσκο πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι μέχρι να έχουμε μια απαλή σος.

Για το σερβίρισμα:
Όταν έχουμε όλα μας τα στοιχεία έτοιμα, τοποθετούμε τα τσιπς σε ένα πιάτο ή ξύλο κοπής και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο. Ρίχνουμε λίγο αλάτι και λίγη ρίγανη από πάνω.
Καλή επιτυχία!